Datum

Zondag 28 februari, Zondag 14 maart en Goede Vrijdag 2 april

Tijd

10.00 - ca 11.00 uur

Locatie Prijs

€ 75,-

Meer info:

TER INSPIRATIE EN VERDIEPING IN DE VASTENTIJD:

Een serie van 3 online bijeenkomsten, met als basis de prachtige vertelling van Nietzsche:  ‘Over de drie gedaanteverwisselingen’ uit het boek ‘Aldus sprak Zarathoestra’. Daar heb ik in het verleden al vaker workshops over gegeven met verschillende werkvormen. Ook een keer een hele lesdag in een opleiding voor yogadocenten hiermee vorm gegeven. Was altijd zeer inspirerend en kreeg er bijzonder mooie reacties en interacties op.

Het is dan ook een schitterende tekst, die een geestelijke ontwikkelingsweg schetst in 3 stadia: Kameel – Leeuw – Kind. Zoals deze afbeelding getiteld ‘Rebirth uit het Osho Zen Tarot deck laat zien.

Kort samengevat staat de Kameel voor de onvrije mens die gebukt gaat onder het ‘GIJ ZULT’ van uiterlijke normen en waarden van de massa. De Leeuw staat symbool voor het ‘IK WIL’: de individuele mens die opstaat en de last van ‘de massa’ van zich afwerpt. De ontwikkeling eindigt met het Kind: dat autonoom en authentiek in de wereld staat en hierdoor schept of manifesteert vanuit pure eigenheid. In mijn beleving zit er in dit verhaal een sterke connectie met de symboliek cq thematiek van vasten en Pasen….

Elk van de drie sessies is gewijd aan 1 van deze gedaantes. Die we zullen verkennen door meditatie, uitwisseling/dialoog en waarbij ik aanvullende teksten, poëzie en beelden met jullie zal delen.

 

Schrijf je nu in:

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Onderwerp

    Uw bericht