“Datgene wat je ten diepste nodig hebt, is al in jou aanwezig”

Ieder van ons draagt de bron van wijsheid, helder weten, liefde en heling in zichzelf. Het is de essentie van wie we zijn en kan ons nooit ontnomen worden. Soms kan de bron echter wel versluierd zijn, bijvoorbeeld door onze manier van leven (haast, naar buiten gericht, teveel prikkels en activiteiten), door onze manier van denken (oude overtuigingen, overmatige mentale activiteit) of onze manier van handelen (te onbewust, uit overlevingsmechanismen).

Door contact te maken met je innerlijke bron, hoef je niet meer buiten jezelf te zoeken, maar kun je vertrouwen, veiligheid, helderheid en vervulling binnenin jezelf vinden. Alle cursussen en workshops binnen de Praktijk voor Bezinning & Verstilling inspireren en ondersteunen je daarom bij een dieper en duurzamer contact met jouw innerlijke bron.

Meditatie is de basis voor de meeste cursussen en workshops. Door meditatie kun je de denkende geest tot rust brengen en toegang krijgen tot je ‘hogere mind’ en je intuïtie. Ontspanning, helderheid, inzicht en ‘weten voorbij het rationele niveau’ is wat meditatie je kan brengen. Het aanbod binnen de praktijk omvat o.a.:

* Mindfulness- en Compassie trainingen

* Cursus Puur Ontspanning

* Workshop Richting Bepalen

* Open Meditatie Bijeenkomsten

* Thema workshops (bv ‘Thuis” – zie filmpje hiernaast)

* Relax – It’s Sunday (maandelijkse zondagochtend meditatie)

Bij alle cursussen en workshops ben ik erop gericht om ‘het grotere plaatje’ te verhelderen; d.w.z. jou een ruimer perspectief te geven op jouw werkelijkheid. Naast een breed aanbod aan reguliere meditatietechnieken, werk ik daarom ook graag met visualisatie, met de Osho Zen Tarot en met creatieve instrumenten die jou een unieke kijk geven op de diepere lagen en je te helpen herinneren wie je in essentie bent:

“Wij zijn geen menselijke wezens met een spirituele ervaring,
maar spirituele wezens met een menselijke ervaring”     
Teilhard de Chardin

Check de agenda voor het actuele aanbod aan cursussen en workshops.