OVER ONLINE MEDITATIE

Ik ben een bedding voor liefde die stromen wil….

Een prachtige spreuk, als je het voelen kan. Maar ik was er voorafgaand aan de online meditatie van Mieke ver vandaan.

We zaten op het moment van de meditatie precies twee weken thuis. Mijn man, mijn twee puberzonen, en ik. Online vergaderingen, online huiswerk, met daarnaast eigen werk en cliënten die ik moest bellen en die (net als ik) van slag waren van de ingevoerde corona-maatregelen. Ik voelde weinig ruimte voor rust en ademen, laat staan voor het laten stromen van liefde. Huis te vol, hoofd te vol. En eerder een gevoel van ademnood dan van stromende liefde.

De online-meditatie van Mieke was een verademing. Een stilte-oase in alle drukte en tumult. Ik creëerde een eigen plekje voor mijzelf in huis, legde daar mijn matje neer, zocht een warm dekentje op, plaatste een kaarsje en installeerde mij voor de meditatie. Het was fijn om de lach van Mieke en de mede deelnemers in beeld te zien verschijnen en het voelde eigenlijk meteen knus, vertrouwd, dichtbij en warm.

Mieke had drie meditaties voorbereid. Een ademhalingsmeditatie, waarbij we ook ademden in en vervolgens vanuit het hart. Voor mij een beweging van onrust naar rust, van angst naar liefde. De tweede meditatie was een meditatie met visualisatie van het stromen van licht en energie door ons lichaam (opladen met warmte en energie!) en daarna volgde een metta-meditatie waarbij we onze liefde naar anderen hebben laten stromen.

Er was weer bedding, er was weer licht, er was weer ontspanning en blijdschap. Het kon “gewoon” weer stromen! Tot slot kregen we een boodschap mee van aartsengel Michael. Ik voelde me vrij, licht, rustig en dankbaar. Het was precies waar ik behoefte aan had en omdat we de opnamen toegestuurd hebben gekregen kan ik op ieder gewenst moment weer even opladen, tot mijzelf, tot rust, tot licht en tot liefde komen.

Dank je wel, Mieke!

OVER HELENDE YOGA

“Ik volg nu al een aantal jaar yoga-sessies bij Mieke en eerlijk gezegd, ik zou niet meer zonder kunnen. Dat ene moment in de week helemaal voor jezelf, in de mooie, serene ruimte in Mieke’s huis, haar persoonlijke begeleiding, warmte en aandacht – het voelt als een warm bad. De lessen zijn een mix van  fysieke en energetische oefeningen, meditatie en spiritualiteit. De oefeningen zijn overigens voor iedereen haalbaar, er is geen streven naar perfectie. Mieke’s kennis van en interesse in yoga en het effect op het menselijk lichaam en psychisch welzijn is groot, ik heb daar zelf al heel wat van opgestoken. Voor mij is yoga bij Mieke veel meer dan ‘alleen maar’ yoga. Haar lessen hebben een diepgaande en helende werking en verrijken mijn leven.”  – AV

OVER TRAUMA SENSITIEVE YOGA

“Na veel gelezen te hebben (Bessel van der Kolk) over trauma en de behandeling ervan, kon een cursus Trauma Sensitieve Yoga (TSY) niet uitblijven. Mijn therapeute vond het ook een heel goed idee, om middels TSY in contact te komen met mijn lichaam. Ik vond het heel spannend, maar Mieke is wel de meest veilige persoon om dit bij te doen. Na de eerste keer TSY heb ik simpelweg goed geslapen, iets dat ik al tientallen jaren niet had gekund. Bovendien merkte ik na een paar keer op dat mijn hartslag rustiger werd. Ik weet zeker dat dit door de TSY komt, maar niet in het minst door Mieke. Zij houdt me op een rustige en prettige manier voortdurend bij de les, oftwel mijn lijf, door continue bewustwording te creeren van mijn lichaam, middels vragen, tips of nieuwsgierigheid. Bovendien voel je de vrijheid om keuzes te maken in de oefeningen. Iets wat mensen met trauma/cptss vaak moeilijk vinden. De eerste cursus is helaas afgelopen maar gelukkig gaan we in januari 2020 weer door! Mieke is echt een topper. Rustig, lief, heel deskundig en veilig. Ik zou het iedereen aanraden die op zoek is naar een aanvulling op therapie. – MV “

“Ter aanvulling op mijn therapie (schematherapie) ben ik bij Mieke beland. Elke week hadden wij een yogales die aanvoelt als een geleide meditatie. De yoga wordt met grote zorgvuldigheid gegeven, rekening houdend met alle aspecten waar wij als cursisten met een trauma mee behept zijn. Ik slaap sindsdien stukken beter en kan mezelf beter ontspannen. Een absolute aanrader voor mensen die overwegen de uitdaging met zichzelf aan te gaan. – MiW “

OVER INDIVIDUELE BEGELEIDING

‘Ik ben oké!’
“Eind 2014 tot voorjaar 2015 heb ik een intensieve behandeling ondergaan voor een zware vorm van kanker. Hoewel (of misschien juist omdat) de prognose goed was heb ik de impact van het zo ziek zijn en de behandeling volledig onderschat. Begin 2016 was ik medisch gezien ‘op orde bevonden’ maar het lukte mij niet om terug te keren naar het ‘gewone leven’. Zowel tav mijn gezin als het werk liep ik tegen blokkades in mijzelf op zoals:

– schuldgevoelens (iedereen heeft last van mij gehad, ik heb iets goed te maken)
– gevoelens van tekort schieten, omdat ik niet meer alles kon
– ik was mijn identiteit kwijt en twijfelde aan mijn bestaansrecht en eigenwaarde
– ik was het vertrouwen in mijn lichaam kwijt
– ik was streng en veeleisend naar mijzelf en ik overvroeg mezelf continu

Ik was er erg goed in geworden mezelf behoorlijk in de put te helpen en in alles wat niet lukte de bevestiging te zien hoe donker mijn leven was geworden. Ik zag het licht niet meer. Volgens mijn oncologisch psychologe was ik niet depressief, maar wanhopig door frustraties.

En toen ontmoette ik Mieke. Onder haar begeleiding is het mij gelukt om mijn ziekte en de behandeling daarvan te doorvoelen en vervolgens hernieuwde zingeving te vinden (wie ben ik nu en wat wil ik eigenlijk verder met mijn leven?) Bij Mieke kwam ik terecht in een oase van intense rust, er hoefde niets, er werd nooit geoordeeld en wat ongelofelijk fijn was: alles draaide even uitsluitend en alleen om liefdevolle aandacht voor mij.

In een periode van 3 maanden heb ik 5 individuele sessies bij Mieke gehad die ongeveer 1 uur duurden. We spraken eerst kort met elkaar over hoe het met me ging en wat actueel was. Vervolgens deden we yoga en meditatie-oefeningen die allemaal gericht waren op de moeilijkheden waar ik tegenaan liep. Mieke voelde perfect aan wat op dat moment voor mij het beste paste. Bij de meditaties moet je denken aan visualisaties, ontspanningsoefeningen, werken met de adem en oefeningen gericht op vergroten van zelfzorg en zelfliefde. Ik ben oké!! Mieke nam iedere sessie op en ik oefende thuis iedere dag met die audio’s. Hoe dat oefenen voor mij uitpakte bespraken we dan in de volgende sessie en daar haakte Mieke dan weer op in.

Ongelofelijk maar waar heeft dit traject (van maar 5 sessies!) een mega grote impact op mij gehad. Met hulp van Mieke heb ik mijn (nieuwe) zelf weer gevonden en dan met name de liefde en zachtheid voor mijzelf en het gevoel ‘echt helemaal oké te zijn zoals ik nu ben’. Mijn perfectionisme en veeleisendheid naar mijzelf heb ik drastisch weten te  verminderen.

Op momenten maak ik nog steeds gebruik van de opgenomen audio’s. Fijn om op die manier op elk willekeurig moment weer even de begeiding van Mieke te mogen ervaren en vrede in en met mijzelf te vinden.

Een ervaring voor het leven!        –       Marianne Smits”