Een verhaal over Fransiscus van Assisi

Op de grens van ‘Oud en Nieuw’ deel ik graag de essentie van een meditatie die ik tijdens de laatste yogalessen van 2018 met de deelnemers aan mijn groepen gedaan heb. Deze meditatie is gebaseerd op een verhaal over Fransiscus van Assisi:

Op een dag is Fransiscus in het bos aan het mediteren. Hij wordt daarbij toevalligerwijs gadegeslagen door broeder Leo. Terwijl Leo op een afstand staat te kijken, ziet hij dat er een vlam uit de hemel neerdaalt op Fransiscus. Wanneer Leo op een later moment aan Fransiscus vraagt wat er nou eigenlijk precies gebeurde, krijgt hij het volgende antwoord: “In de vlam was God, die mij vroeg om drie geschenken. Toen ik antwoordde dat ik helemaal niets bezit om aan te bieden, zei God dat ik in mijn schoot moest kijken om datgene wat ik daar zou vinden aan hem te schenken. Ik keek in mijn schoot en trof daar drie gouden ballen (…)”.

In de meditatie (overgenomen uit een boek van Chiara Bots) hebben we deze drie gouden ballen verkend. De eerste bal stond hierbij voor ‘het moeilijke’ in het afgelopen jaar, de tweede bal voor het ‘vreugdevolle’ in het afgelopen jaar en de derde bal voor verlangens en intenties m.b.t. het nieuwe jaar. Stuk voor stuk droegen we deze gouden ballen in gedachten in onze schoot, om ze daarna aan te bieden aan ‘het hogere’. Dit bleek een mooie en ontroerende innerlijke ervaring, waarvan in mijn beleving de essentie is dat het kostbaarste dat ieder van ons aan ‘God’ of ‘het grotere geheel’ te geven heeft, feitelijk de eigen doorleefde levenservaringen zijn – zowel de mooie als de moeilijke…

Wil jij ook bewust het nieuwe jaar in ?
Doe dan mee aan de volgende, bijzondere activiteiten waarin we op een lichte, inspirerende en verbindende manier stil zullen staan bij het jaar dat gaat komen:

• NIEUWJAARSMEDITATIE met HARP
woensdag 9 januari  19.30 – 21.30 uur    € 20,-
Een avond om in een ontspannen en verstilde sfeer bewust het nieuwe jaar voor jezelf te ‘openen’. We doen een passende meditatie en laten ons meevoeren door de prachtige klanken van een harp om dieper in onszelf te zakken en van daaruit te verbinden met een ruimere werkelijkheid.

• WORKSHOP  ‘RICHTING BEPALEN’
zondag 13 januari  11.00 – 14.00 uur    € 37,50
Tijdens deze workshop gaan we meer de diepte in. Door verschillende instrumenten wordt jouw innerlijke beeldtaal aangesproken. Dit is de taal van je ziel, en in contact hiermee kan jouw intuitieve weten tot uitdrukking komen. Focus hierbij is de vraag waar jij nu staat en welke richting of intentie
je voor het nieuwe jaar mag meenemen. Laat je verrassen door wat diep in jou aanwezig is…

TIP: deze twee activiteiten passen zeer goed bij elkaar. Meedoen aan allebei is
dus zeker de moeite waard ! Je krijgt in dat geval korting: totaalprijs is dan € 45,-
Is de prijs voor jou een probleem, neem dan contact met mij op.

• CURSUS TRAUMA SENSITIEVE YOGA
m.i.v.  woensdag 9 januari –  van 10.45 uur tot 12.00 uur    € 90,-
Een nieuwe cursus van 6 lessen. TSY is een zeer rustige en aandachtige vorm van yoga.
Ontwikkeld voor mensen die te maken hebben met de gevolgen van trauma, maar ook zeer geschikt voor iedereen die op een veilige en gedoseerde manier meer lichaamsbewustzijn wil ontwikkelen. Klik hier voor een recensie van een deelneemster, waarin zij uitlegt hoe TSY haar helpt om bewuster te worden van haar grenzen en beter te reageren op de signalen van haar lichaam.

Tenslotte is er hier en daar nog een plekje vrij in de reguliere yogalessen. Kijk op www.bezinningenverstilling.nl/yoga voor meer info.

Ik je een mooi en vervullend nieuw jaar en kijk ernaar uit om je in het nieuwe jaar hier (weer) te mogen verwelkomen. Opdat een ieder van ons de ‘Gouden Ballen’ in zijn of haar leven bewust mag beleven en hiermee een authentieke en waardevolle bijdrage levert aan het grotere geheel.

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.