CURSUS rond het boek “De 7 spirituele wetten van succes” van Deepak Chopra

“Steunend op natuurwetten die de gehele schepping besturen, prikt dit boek de mythe door dat succes altijd het resultaat is van hard werken, zorgvuldige planning en tomeloze ambitie. Deepak Chopra opent ons de ogen voor een andere, meer spirituele manier om succes te boeken: als we eenmaal onze ware aard doorgronden en in harmonie leren leven met de natuur, dan wordt ons leven vanzelf in alle opzichten plezieriger en weelderiger, door een betere gezondheid, bedreigender relaties, meer levensvreugde en -energie en hogere materiële welstand” – citaat op de binnenflap van het boek

Deze cursus bestaat uit 7 workshops, waarin steeds 1 van de 7 wetten verkend wordt. Dit gebeurt vanuit verschillende invalshoeken: meditatie, yoga- en ademoefeningen, en meditatieve interpersoonlijke dialoog (Insight Dialogue). Alle oefeningen (ook de yoga) zijn eenvoudig en voor iedereen toegankelijk, met of zonder ervaring. We zullen met elkaar een ruimte creëren om te reflecteren, te voelen, uit te wisselen over hoe deze 7 wetten in ieders dagelijks leven vorm kunnen aannemen. Wat ons daarbij ondersteunt en wat ons eventueel tegenhoudt. Wat ons makkelijk afgaat, en wat ons meer moeite kost. De onderwerpen per workshop zijn als volgt:

Workshop 1 – De wet van intentie & wens
“aandacht geeft energie en intentie transformeert”

Workshop 2 – De wet van afstand nemen
“wat je wilt vasthouden gaat van je af – wat je kunt loslaten komt naar je toe”

Workshop 3 – De wet van de minste weerstand
“de intelligentie van het leven functioneert met moeiteloos gemak”

Workshop 4 – De wet van oorzaak en gevolg
“de essentie van karma is bewust kiezen”

Workshop 5 – De wet van geven
“hoe meer je geeft, hoe meer je zal ontvangen”

Workshop 6 – De wet van doel in het leven
“je talenten gebruiken om behoeften te vervullen, creëert onbegrensde rijkdom en weelde”

Workshop 7 – De wet van pure potentialiteit
“de bron van de hele schepping is puur bewustzijn… oneindige kansen die zichzelf een weg zoeken van het nog niet bestaande naar het bestaande…”

Meedoen?
Neem contact op wanneer je interesse hebt in deze cursus. Bij voldoende deelnemers worden de data in overleg bepaald.

———————————————————————————-

Open Meditatie Avond

De open meditatie-avonden beogen een bron van inspiratie te zijn. In een liefdevolle, open sfeer met een kleine groep mensen ervaren en uitwisselen. Iedere avond kent een thema, waaronder: “Hebben & Zijn”, “Moeten & Ont-moeten”, “Thuiskomen” en “Loslaten”.  Er wordt gewerkt met (ontspannings-)oefeningen en diverse meditatie-technieken  (o.a. adem, visualisatie, stilte, loopmeditatie). Mooie teksten of poëzie vullen het geheel, waar toepasselijk, aan.
Voor iedereen, met of zonder meditatie ervaring, toegankelijk en inspirerend !

• Workshop “Richting Bepalen”

Een bijzondere workshop om het nieuwe jaar mee te starten. Laat de beeldtaal van jouw onbewuste spreken, door een mooie meditatie en door intuïtief en creatief bezig te zijn.  Zo krijg je inzicht en gevoel voor richting;  helderheid t.a.v. wat in jouw leven belangrijk is. Waar je vandaan komt (wat er al is) en waar je naar toe beweegt. En de mogelijke uitdagingen en hulpbronnen op deze weg. Laat je verrassen en wees niet bang voor deze werkvorm – keer op keer blijkt dat iedereen contact kan maken met zijn of haar eigen ziele-wijsheid. En dat daarbij altijd plezier, lichtheid en speelsheid ontstaan…

Workshops Verbindende Verhalen

Deze workshops zijn geïnspireerd op filosofische of spirituele verhalen. Deze worden voorgelezen en kort verkend door een  meditatie. Daarna ga je zelf aan de slag met een bijzonder instrument, dat ik ook gebruik in individuele begeleidingstrajecten. Op intuïtieve wijze spreek je de beeldtaal van jouw eigen ziel aan. Creatief werkend breng je zo jouw persoonlijke relatie tot het thema in woord en beeld. Hoewel het in eerste instantie onbekend en spannend kan zijn om dit te doen, leert de ervaring dat het altijd tot speelsheid, lichtheid en tot zeer verrassende inzichten kan leiden. Iedereen heeft het vermogen in zich om contact te maken met de innerlijke wijsheid van de ziel ! Dus doe mee en laat je verrassen tijdens een van onderstaande workshops:

• Van Plicht naar Licht (Friedrich Nietzsche)

Gebaseerd op een tekst van Nietzsche, waarin de transformatie van de geest van onvrijheid naar authenticiteit prachtig wordt weergegeven.   Al werkend krijg je inzicht in de balans tussen verplichtingen,  je individuele wil en de wens om te scheppen…

• Daar waar men staat (Martin Buber)

Een tekst uit het boekje “De Weg van de Mens” van de chassidische filosoof Martin Buber, waarin geschetst wordt hoe wij als mens, in onze zoektocht naar een vervuld bestaan, vaak geneigd zijn “ver van huis” naar “grote” dingen te zoeken. Buber’s boodschap is dat juist op de plaats die ons gegeven is, in de alledaagse omstandigheden en ontmoetingen van ons leven, de basis te vinden is voor een rijk en vervuld leven.

• Jonathan Livingstone Zeemeeuw (Richard Bach)

Een treffend, toegankelijk en ook grappig verhaal over authenticiteit; over de zoektocht naar hoe te leven in overeenstemming met je ware aard. Een verhaal over verlangen, passie en bevlogenheid, maar ook over wanhoop, frustratie en de struikelblokken onderweg.

 

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.