Over enkele dagen, om precies te zijn op zaterdag 21 maart is het zover: dan vlieg ik naar Bali. Met als directe aanleiding het bezoeken van een dierbare vriendin, heb ik mijzelf deze reis cadeau gedaan om afstand te mogen nemen van het alledaagse. Om te herbronnen, inspiratie op te doen en me te laten voeden door een cultuur waarin spiritualiteit op een praktische en zichtbare manier geïntegreerd is in het leven van alledag.

Ik vertrek op een bijzonder moment. De eerste dag van de lente, met de dag daarvoor een zonsverduistering en tevens nieuwe maan. Daarnaast is het op Bali dan Nyepi: een uniek nieuwjaars-gebeuren waarbij na een rituele optocht een hele dag van stilte en rust volgt: “Nyepi Day in Bali is a New Year’s celebration unlike anywhere else on the planet. Also known as Bali’s celebration of the Saka New Year and the Bali Day of Silence, it is ultimately the quietest day of the year, when all of its inhabitants abide by a set of local rules that brings all routine activities to a complete halt. The roads all over Bali are void of any traffic and nobody steps outside of his or her home premises”

Kortom, alles wijst erop dat ik voor mijn reis intuïtief een moment heb gekozen waarop de energie van ‘het nieuwe’ alles doortrilt. Naast het genieten van al het aangename dat Bali te bieden heeft, wil ik dan ook expliciet ruimte maken om me te verbinden met mijn innerlijke belevingswereld. Om ontvankelijk en helder te zijn, en zonder enige mentale inspanning of vooronderstelling te ervaren wat er ‘naar me toe komt’. Me open te stellen voor wijsheid van binnenuit, maar ook van buitenaf en zo te ontdekken hoe ‘oud’ en ‘nieuw’ zich voor mij persoonlijk verhouden en wat ik mag laten ontkiemen of uitgroeien. Een avontuur, een geschenk, een kans, een …. tja wie zal het zeggen…

Grote kans dat je hier meer over hoort de komende weken of maanden ! Wie weet bied ik in de toekomst zelfs bezinningsweken op Bali aan… Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte ! Ik ben begin april weer terug en er staan op de agenda al weer mooie trainingen en bijzondere workshops gepland, over de 7 spirituele wetten van succes. Kijk op de agenda en meld je alvast aan !!

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.