Ganesh

Over een paar uur vlieg ik vanuit Bali terug naar Nederland. 10 dagen op dit prachtige eiland hebben mijn lichaam, geest en ziel gevoed op een manier en met een diepte die mijn hoop en verwachtingen ver te boven gaat. Ik heb genoten van het klimaat, van de mensen waar ik bij logeerde, van de Balinese cultuur en de Balinezen zelf, van het eten, de schoonheid van dit land, de zee. En van alle tijd hebben helemaal voor mezelf.

Een van de eerste dagen heb ik een bezoek gebracht aan een ‘Balian’ – een traditionele Balinese genezer/healer. Hij bracht mij (onverwacht) in verbinding met oude zielenpijn. Maar benadrukte vooral dat ‘het nieuwe’ klaar ligt om geleefd te worden. Ik hoef er alleen maar in te stappen….

Deze sessie heeft diep in mij doorgewerkt; en in de dagen daarna tot veel inzichten geleid; zonder daar
direct heel hard aan te hoeven ‘werken’. Zo kwamen er allemaal dingen op mijn pad die mijn inzichten en vooral mijn gevoel steeds verder verdiepten: een Vedisch astroloog, kleine, meer symbolische dingen in de omgeving en de natuur, een mooie tarotlegging die ik deed, dingen die me aangereikt werden in de yogalessen die ik volgde, en ook de tekst en uitleg van een paar prachtige mantra’s van Deva Premal die ik van te voren had gedownload maar nog niet kende. Alles bleek op een wondermooie manier precies in elkaar te passen. Op zoveel momenten heb ik me gezegend gevoeld, om hoe ingenieus ‘het leven’ in elkaar zit. De enige obstakels die er zijn, zijn die welke je zelf (met je mind) creëert.

Ik vertrek hier met een vervuld gevoel. Met Ganesh (zie foto) als vriend – de “Lord of Unity” en de verwijderaar van obstakels. Met een besef van eenheid – het weten dat alles met alles verbonden is en dat afgescheidenheid een illusie is. Dat het Leven gevierd wil worden. En dat we dat ieder op onze eigen manier doen door onze passie, vreugde en levenslust te zoeken en te volgen boven alles. Soms moeten we heel wat doormaken om zover te komen – maar zoals de paasboodschap ons vertelt: uit ‘dood’ (verlies, loslaten, crisis) komt altijd nieuw leven voort !

Ik wens je een fijne paastijd en hoop je (weer) te mogen verwelkomen op een yogales, workshop of training, waarin de inspiratie die ik meeneem uit Bali zeker een plaats zal krijgen !

Check de website voor de komende activiteiten: www.bezinningenverstilling.nl/agenda

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.