Vele wegen kent het leven… – zo luidt de eerste regel van een gedicht van Dag Hammarskjold. Waarna hij vervolgt: Maar van al die wegen is er een die jij te gaan hebt. Die ene slechts… .

We hebben dus geen keuze qua weg (want die koos JOU), maar we hebben wel een keuze in de manier waarop we onze eigen unieke weg willen gaan. In zijn woorden: met onwil of verzet, of met de intentie om milder of wijzer te zijn aan het eind van de weg. Een prachtig gedicht dat je in zijn volledigheid op mijn website kan lezen.

 

Het afgelopen jaar, en ook de afgelopen zomer, zijn Hammarskjold’s woorden regelmatig in mijn bewustzijn geweest. Bij de gevarieerde wegen die ik dit jaar uiterlijk bereisd heb en bij de grote innerlijke reis die ik in deze fase van mijn leven aan het maken ben. Het ontbreekt me momenteel aan woorden, tijd en inspiratie om op deze plek uitgebreider verslag te doen van mijn uiterlijke en innerlijke reizen.  Dat komt nog wel… In ieder geval kan ik voor nu melden dat binnen mijn praktijk de yogalessen en het individuele begeleidingswerk mijn primaire focus hebben. Gun jezelf het geschenk van zachte en aandachtige beweging, en misschien deel jij dan ook de ervaring van Ak:

“Ik volg nu al een aantal jaar yoga-sessies bij Mieke en eerlijk gezegd,
ik zou niet meer zonder kunnen. Dat ene moment in de week helemaal voor jezelf,
in de mooie, serene ruimte in Mieke’s huis, haar persoonlijke begeleiding, warmte
en aandacht – het voelt als een warm bad. De lessen zijn een
mix van fysieke en energetische oefeningen, meditatie en spiritualiteit.
De oefeningen zijn overigens voor iedereen haalbaar, er is geen streven naar perfectie.
Mieke’s kennis van en int
eresse in yoga en het effect op het menselijk lichaam en
psychisch welzijn is groot, ik heb daar zelf al heel wat van opgestoken.
Voor mij is yoga bij Mieke veel meer dan ‘alleen maar’ yoga.
Haar lessen hebben een diepgaande en helende werking
en verrijken mijn leven.”   
Ak (56 jaar, directie secretaresse)

Er is voor de yoga net een nieuw lesrooster van start gegaan. Er zijn nog enkele plekjes over –
dus… wees er snel bij en kom kennismaken. Klik hier voor meer informatie over de yogalessen.
Ik hoop je snel te mogen verwelkomen !

Daarnaast wil ik melden dat ik sinds een klein jaar werkzaam ben voor Evita Zorg. Met heel veel plezier en liefde begeleid en verzorg ik kwetsbare ouderen, vaak met dementie. Ik doe dat zowel in groepsverband als begeleider in de dagbesteding, als individueel bij mensen thuis. Ik ben officieel gediplomeerd, wat een prachtig en leerzaam traject was waarbij ik veel mooie nieuwe mensen heb mogen ontmoeten. Het geeft mij veel voldoening om enerzijds ‘hands-on’ met mensen bezig te zijn bij de gewone praktische, dagelijkse verzorging, en anderzijds met mijn talenten en kwaliteiten deze mensen iets aan te mogen reiken op spiritueel cq levensbeschouwelijk vlak.

Kortom: mijn weg ontvouwt zich op een manier die ik rationeel nooit had kunnen bedenken. Als ik er ‘boven ga hangen’ zie ik, dat er in alles wat ik doe en ervaar een lijn of verband te ontdekken is. Namelijk dat het gaat over het zoeken naar eenheid. Over het samenbrengen van de aardse en ‘hemelse’ aspecten en de mannelijke en vrouwelijke aspecten van mijzelf en van het leven. De afbeelding bovenaan deze nieuwsbrief staat hier symbool voor. Het is het symbool van de Chalice Well in Glastonbury (deel van het vroegere mystieke Avalon), waar ik deze zomer samen met mijn echtgenoot was. Het betekent veel voor mij en hangt nu in een mooie gouden versie om mijn hals. Ik citeer de uitleg bij het symbool:

“Dit symbool van twee in elkaar grijpende cirkels is een universeel teken
dat de vereniging van hemel en aarde voorstelt, van geest en materie, van het
bewuste en het onbewuste, van het mannelijk- en vrouwelijk principe. (…).
Dit symbool heeft een krachtige boodschap voor ons allen:
Breng het beeld van eenheid en zorg voor de Aarde,
met al haar levende vormen in ons dagelijks leven.”

Ik hoop dat mijn zoeken naar eenheid en verbinding ook jou mag inspireren en dat we wellicht een stukje van onze unieke wegen met elkaar mogen delen.

Harte-groet Mieke

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.