verdwaald

Onlangs was ik met de auto op weg naar een afspraak. Redelijk dichtbij mijn eindbestemming bleken er wegwerkzaamheden te zijn en was de straat waar ik eigenlijk in wilde rijden afgesloten. Innerlijk enigszins mopperend (want ik was aan de late kant…) nam ik de volgende straat en kwam terecht in een woonwijk met erfjes, eenrichting-straten en fietspaden waar ik met de auto niet op mocht. Het leek alsof ik mezelf steeds meer ‘vastreed’ in de harde infrastructuur van deze wijk. Het innerlijk gemopper nam rechtevenredig toe en mijn angstige en wantrouwende denken vertelde mij dat ik echt helemaal aan het verdwalen was, dat ik veel te laat ging komen, dat ik een slechte beurt zou maken bij degene met wie ik afgesproken had. Etcetera etcetera…  Tot zover 1 kant van de ervaring; de kant van het denken. Bekend verhaal ?

Toch bleek er tegelijkertijd een andere kant werkzaam: die van volgen en voelen. Soms had ik geen keuze en moest wel een bepaalde kant uit gaan. Waar ik wel een keuze had, volgde ik mijn globale gevoel voor richting – een besef van ‘daar ergens moet ik zijn’… En terwijl mijn denken bleef tetteren dat ‘het’ niet goed zou komen en ik straks weer helemaal terug en ‘opnieuw’ moest beginnen, bleek er achter iedere bocht toch weer een nieuwe mogelijkheid verscholen om verder te kunnen gaan. En jawel: ik stond uiteindelijk exact op tijd precies voor de deur waar ik moest zijn…

Met een glimlach kijk ik op deze ervaring terug en besef de metaforische waarde van wat mij hiermee getoond is. Terwijl wij op weg zijn, hoe vaak denken we wel niet dat ‘het’ ‘verkeerd’ gaat ? Maar kunnen we eigenlijk wel verdwalen ??? Ja, het kan lijken of we verdwaald zijn. Ja, we kunnen soms in een 1-richtingstraatje vast komen te zitten. Maar diep in ons innerlijk ligt een gevoel voor richting verscholen – een besef van ‘waar het heen moet’. Je weg vinden betekent dan vertrouwen dat je in ieder moment en in iedere ervaring geleid wordt. Je beslist en handelt op ieder kruispunt steeds naar beste inzicht en kunnen. Zo ontvouwt zich gaandeweg jouw route. Waar je exact zult uitkomen – dat is niet aan jou. Maar kun en durf je geloven dat het zich al doende ‘als vanzelf’ aan jou zal openbaren ?

Yoga, meditatie, inzichtgevende gesprekken en intuïtieve technieken kunnen je helpen om (meer) in contact te komen met en te vertrouwen op jouw innerlijke leiding. Feitelijk komt dat neer op het vergroten van je ontvankelijkheid en het opruimen van blokkades die een heldere waarneming in de weg staan. Ook in mijn werk en leven is dit een actualiteit, waarover ik een andere keer graag meer vertel. Voor nu wijs ik je op het voorlopige aanbod in mijn praktijk voor het komende najaar:

Extra yogalessen maandagavond (17.30 + 19.45 uur) & Senioren Yoga
Vanaf 11 september gaat er een nieuw lesrooster in. Bij wijze van experiment is er een vroege avondles, zodat je direct na je werk kan komen. De Senioren Yoga zal een extra impuls krijgen omdat ik een bijscholing Stoelyoga ga volgen en vanwege een samenwerking met Evita Zorg en Evita Lokaal (hierover ook een volgende keer meer). Klik hier voor het lesrooster van de praktijk.

Zachte kracht
Individuele begeleiding, waarin lichaam, geest en ziel worden aangesproken door yoga, meditatie, inzichtgevende gesprekken en intuïtieve technieken. Lees hier meer over Zachte Kracht.

Aanbieding september: Consult Osho Zen Tarot
Een hulpmiddel waar ik voor mezelf (en in begeleidingstrajecten) veel gebruik van maak. Verhelderend en inspirerend ! In september kost een sessie ter kennismaking tijdelijk € 40,=. Stuur een mail om een afspraak te maken.

Cursussen Trauma Sensitieve Yoga
Ik krijg zeer veel aanvragen uit het hele land, zowel van mensen die TSY-les willen volgen omdat ze met de gevolgen van trauma kampen, als van yogadocenten en therapeuten die meer willen weten over het werken met TSY. Daarom ben ik van plan TSY in cursusvorm aan te bieden. Waarschijnlijk in 3 blokken van 3 uur, gegeven op zaterdag of zondag. Voor yogadocenten en therapeuten zal het gaan om een combinatie van theorie, praktijk en verkenning van de toepassing van TSY in de eigen praktijk. Voor clienten met trauma zal de cursus puur gericht zijn op persoonlijke ervaring. De definitieve invulling hangt af van de vraag – dus bel of stuur mij een mail voor nader overleg !

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.