Inmiddels leven we al weer een aantal weken met de ingrijpende maatregelen rond het Corona-virus. Het dagelijks leven verloopt compleet anders. Nu de buitenwereld zoveel onzekerheid geeft krijgen we in de binnenwereld te maken met allerlei emoties en gedachten die ons aardig in de greep kunnen houden. Toch is er dieper in je innerlijk ook een ruimte waar je stevigheid, veiligheid en vertrouwen kan vinden. Waar je innerlijk toevlucht kan nemen om gesterkt weer in de buitenwereld te stappen. Meditatie en yoga kunnen je daarbij helpen; en daarom geef ik online hier graag de mogelijkheid toe:

Nieuwe LIVE MEDITATIE: zondag 12 april  Eind maart heb ik voor het eerst live online een meditatie-uur begeleid. Heel bijzonder en zelfs ontroerend hoe er ook via deze weg verbinding en een gedeelde ervaring ontstaat. Mooier dan onderstaande recensie van een deelneemster kan ik het niet verwoorden:

 “ Ik ben een bedding voor liefde die stromen wil….” 

Een prachtige spreuk, als je het voelen kan. Maar ik was er voorafgaand aan de online meditatie van Mieke ver vandaan. We zaten op het moment van de meditatie precies twee weken thuis. Mijn man, mijn twee puberzonen, en ik. Online vergaderingen, online huiswerk, met daarnaast eigen werk en cliënten die ik moest bellen en die (net als ik) van slag waren van de ingevoerde corona-maatregelen. Ik voelde weinig ruimte voor rust en ademen, laat staan voor het laten stromen van liefde. Huis te vol, hoofd te vol. En eerder een gevoel van ademnood dan van stromende liefde.

De online-meditatie van Mieke was een verademing. Een stilte-oase in alle drukte en tumult. Ik creëerde een eigen plekje voor mijzelf in huis, legde daar mijn matje neer, zocht een warm dekentje op, plaatste een kaarsje en installeerde mij voor de meditatie. Het was fijn om de lach van Mieke en de mede deelnemers in beeld te zien verschijnen en het voelde eigenlijk meteen knus, vertrouwd, dichtbij en warm.Mieke had drie meditaties voorbereid. Een ademhalingsmeditatie, waarbij we ook ademden in en vervolgens vanuit het hart. Voor mij een beweging van onrust naar rust, van angst naar liefde. De tweede meditatie was een meditatie met visualisatie van het stromen van licht en energie door ons lichaam (opladen met warmte en energie!) en daarna volgde een metta-meditatie waarbij we onze liefde naar anderen hebben laten stromen.

Er was weer bedding, er was weer licht, er was weer ontspanning en blijdschap. Het kon “gewoon” weer stromen! Tot slot kregen we een boodschap mee van aartsengel Michael. Ik voelde me vrij, licht, rustig en dankbaar. Het was precies waar ik behoefte aan had en omdat we de opnamen toegestuurd hebben gekregen kan ik op ieder gewenst moment weer even opladen, tot mijzelf, tot rust, tot licht en tot liefde komen. 
Dank je wel, Mieke!

Ik hoop dat jij ook op 1e Paasdag digitaal aanschuift om meditatief stil te staan bij de essentie van Pasen. Voor mij is dat: het overstijgen van de tegenstellingen Donker-Licht, Illusie-Waarheid en Sterfelijkheid-Onsterfelijkheid. Ik voel me geïnspireerd, en heb 2 mooie meditaties voor ogen waarmee je dit thema kan verkennen en tevens ontspanning, zachtheid en vertrouwen kan bevorderen. Klik HIER voor meer informatie.

Via dezelfde link, krijg je toegang tot twee online Yogalessen.  Te bekijken via Youtube. Speciaal om je te ondersteunen in deze tijd. Ik ben van plan regelmatig nieuwe video’s van yogalessen en audio’s van meditatie te gaan delen. Dus houd mijn website, de nieuwsbrief en social media in de gaten. Ik wens je toe dat je boven alles kan vertrouwen op de hand van het Universum….

Laat een berichtje achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.